La memòria de l’arbre
La memòria de l’arbre

La memòria de l’arbre

Guanyadora del II Premi Llibres Anagrama de Novel·la

«Em puc posar content?» No sap per què, el Jan intueix que no és tan bona notícia que ara siguin cinc a casa. Els avis Joan i Caterina han deixat Vilaverd i s’han instal·lat amb ells al pis del barri de Sant Antoni, a Barcelona. I aquest canvi alterarà el dia a dia a casa, on les paraules i els silencis prendran nous significats. Però el Jan i el Joan tenen el seu món, ple de passejades, arbres i lletres amb més significat del que sembla.

Mentre els adults fan el possible perquè tot vagi com sempre, el Jan es fixa en els detalls del seu voltant i els va ajuntant per entendre què passa. Les converses entre avi i nét, amb preguntes sense resposta i respostes sense pregunta, construeixen un mosaic d’escenes per on avança la relació entre tots dos, i la història d’un desmai en serà el fil conductor.

La  memòria de l’arbre és una novel·la bellament escrita i construïda que aconsegueix col·locar el lector en la pell d’un nen i que parla de la transmissió dels records, de com es fabriquen i com es conserven, d’on es guarden i com es poden perdre. Un llibre memorable que suposa també la confirmació del talent com a narradora de Tina Vallès.

«Tina Vallès escriu mentre fotografia el que els mortals no advertim. Experimenta una realitat que, de tan pura, sembla mentida» (Anna Carreras, Time Out); «No només Tina Vallès escriu amb un domini lingüístic exemplar… sinó que aconsegueix adaptar la llengua als personatges, caracteritzar-los sense parodiar-los, i insuflar els seus relats… amb un alè de vida que convida a la participació emotiva» (Francesco Ardolino, Núvol); «Una miniaturista esplèndida» (Joan Josep Isern, Vilaweb).

ISBN978-84-339-1542-9
EAN9788433915429
PVP CON IVA16.9 €
NÚM. DE PÁGINAS232
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 34
PUBLICACIÓN22/02/2017
ISBN978-84-339-3793-3
EAN9788433937933
PVP CON IVA9.99 €
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 34
PUBLICACIÓN08/03/2017
COMPARTE EN:
 
Tina Vallès

Tina Vallès

Tina Vallès (Barcelona, 1976) és filòloga i es dedica a l’escriptura, la traducció i la correcció. És autora dels reculls de relats L’aeroplà del Raval (LaBreu, 2006), Un altre got d’absenta (LaBreu, 2012) i El parèntesi més llarg (Proa, 2013), que va obtenir el Premi Mercè Rodoreda 2012 de contes i narracions, i de la novel·la Maic (Baula, 2011). Al 2016 ha publicat un conte per a primers lectors (Totes les pors, La Galera) i un àlbum il·lustrat (Bocabava, Petit Fragmenta). És editora del portal de contes Paper de vidre i membre fundadora de l’Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya (APTIC).

«Tina Vallès escriu mentre fotografia el que els mortals no advertim. Experimenta una realitat que, de tan pura, sembla mentida» (Anna Carreras, Time Out).

«No només Tina Vallès escriu amb un domini lingüístic exemplar… sinó que aconsegueix adaptar la llengua als personatges, caracteritzar-los sense parodiar-los, i insuflar els seus relats… amb un alè de vida que convida a la participació emotiva» (Francesco Ardolino, Núvol).

«Una miniaturista esplèndida» (Joan Josep Isern, Vilaweb).

«Una alenada d’aire fresc. Tina Vallès escriu amb mestria» (Sebastià Bennassar, Diari de Balears).

«Extingida la parla popular com a aferrall de les classes populars al terreny, la Tina l’ha substituïda per la literatura» (Pau Vidal, Núvol).

 


OTRAS OBRAS DEL MISMO AUTOR
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.