28/04/2021
Núria Bendicho Giró, nominada per al XXII Premi Llibreter de Literatura Catalana

Ens complau anunciar que Núria Bendicho Giró ha estat nominada per al XXII Premi Llibreter de Literatura Catalana per Terres mortes, “un artefacte literari calidoscòpic” que parla “de les relacions dins d'una família i de la maldat intrínseca a l'ànima humana”.

Els comitès d’avaluació els formen 5 llibreters/es especialitzats/des en cada una de les categories i han seleccionat els nominats entre tots els títols publicats entre el 14 de març del 2020 i el 31 de març del 2021.

La comissió d’avaluació del XXII Premi Llibreter de Literatura Catalana està formada per Xon Pagès, Llibreria Etcètera (Barcelona); Sergio Bassa, Bassa Llibreria (Móra d’Ebre); Àlvar Masllorens, La Temerària (Terrassa); Andrea Giovannoli, L’Argonauta (Balaguer), i Xavier Cortés Torras, Llibreria La Memòria (Barcelona).

Aquesta és la valoració dels membres de la comissió:

"Enfonsant les arrels en la tradició de la literatura catalana de caràcter, diguem-ne, rural, com ara Solitud, Els sots feréstecs o Terra baixa, l'autora construeix un artefacte literari calidoscòpic segons diferents veus, fora d'un espai i temps concret, per parlar de les relacions dins d'una família i de la maldat intrínseca a l'ànima humana, exacerbada en hores foscants. Una novel·la fosca escrita amb molt ofici, sobre el pes del passat i el present, i la construcció de la identitat en una comunitat rural, a través d’una teranyina de personatges, les seves històries i l’ambient natural que les forja."

El dia 6 de juliol es faran públics, en roda de premsa, els guanyadors de cada una de les categories. L’acte de lliurament, la Festa del Premi Llibreter, serà el mateix dia 6 de juliol al vespre.

Núria Bendicho Giró (Barcelona, 1995) és llicenciada en Filosofia. En bona part autodidacta, s’ha passat la joventut viatjant i llegint en biblioteques. Terres mortes és la seva primera novel·la.


COMPARTE EN: