Lluny enllà el cel del sud & Així els fem la guerra
Lluny enllà el cel del sud & Així els fem la guerra

Lluny enllà el cel del sud & Així els fem la guerra

Un retrat dels rostres múltiples de l’opressió en un tot en què el colonialisme, el racisme, el masclisme o l’explotació animal funcionen segons la mateixa lògica perversa.

A Lluny enllà el cel del sud, Joseph Andras camina per París darrere dels passos del fantasma de Nguyen Ai Quoc, un jove vietnamita que va arribar a la ciutat cap a 1917 o 1918 i que més endavant es convertiria en Ho Chi Minh, líder independentista i figura emblemàtica del comunisme. Mentre busca el rebel que va precedir el revolucionari, Andras rescata l’home, amb els seus dubtes i fracassos, i rebutja l’heroi, la figura en blanc i negre; al París dels armilles grogues, les petges que en troba es barregen amb les d’altres lluites.

A Així els fem la guerra (el segon dels dos títols d’aquest volum) les lluites s’estenen per diversos països al llarg de tot un segle: al Londres de 1903, la vivisecció d’un gos amb fins experimentals desperta les primeres protestes animalistes, que topen amb la resistència dels estudiants de Medicina; el 1985, a Califòrnia, el Front d’Alliberament Animal rescata un macaco al qual han cegat per provar el funcionament d’un sonar, i el 2014, a Charleville­Mézières, és una vaca qui sembla alliberar­se a si mateixa quan salta del camió que la duia a l’escorxador.

Amb un estil esplèndid i un lirisme contingut que alterna la ironia i l’escepticisme amb una indignació perfectament dirigida, Joseph Andras reescriu alguns capítols memorables de la història dels perdedors: el retrat dels rostres múltiples de l’opressió en un tot en què el colonialisme, el racisme, el masclisme o l’explotació animal funcionen segons la mateixa lògica perversa.

«Amb un estil esmolat, l’autor desmunta implacablement els engranatges del sistema capitalista» (Sylvie Tanette, Les Inrockuptibles).

ISBN978-84-339-1812-3
EAN9788433918123
PVP CON IVA18.9 €
NÚM. DE PÁGINAS116
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 103
TRADUCCIÓNAnna Casassas Figueras
PUBLICACIÓN23/11/2022
ISBN978-84-339-1686-0
EAN9788433916860
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 103
TRADUCCIÓNAnna Casassas Figueras
PUBLICACIÓN23/11/2022
COMPARTE EN:
 
Joseph Andras

Joseph Andras

Joseph Andras (1984) ha publicat, a més de Lluny enllà el cel del sud i Així els fem la guerra, dues novel·les: De nos frères blessés (2016, duta al cinema el 2022; va guanyar el Prix Goncourt du Premier Roman, que l’autor va refusar per mostrar el seu rebuig a la institucionalització de l’escriptura i la idea de competició literària) i Pour vous combattre (2022). És autor, també, del text poètic S’il ne restait qu’un chien (2017, publicat com a llibre­disc a mitges amb el raper D’ de Kabal) i la crònica Kanaky. Sur les tra-ces d’Alphonse Dianou (2018). Escriu en mitjans com L’Humanité, Regards i Lundi Matin. Viu a Normandia.

Fotografía del autor © Rezvan S.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.