La caiguda
La caiguda

La caiguda

Memòries d’un pare en 424 passes

El llibre arrenca amb una frase demolidora: «En Tito té paràlisi cerebral.» És la primera de les 424 passes en què avança aquest testimoni escrit a fogonades i sense caure en el sentimentalisme. Diogo Mainardi és un escriptor brasiler. Quan va néixer el seu fill Tito la família vivia a Venècia. Un error mèdic va fer que al nen li faltés oxigen durant el part. Lluny de deixar-se endur per la desolació, l’autor va prendre una decisió: «He acceptat la paràlisi cerebral d’en Tito. L’he acceptat amb naturalitat. L’he acceptat amb enlluernament. L’he acceptat amb amor.»

La caiguda és el relat d’aquest trajecte, la lluita per en Tito, per comunicar-s’hi, per aconseguir que camini. Una aventura que es porta a terme amb un bagatge cultural que ajuda el pare a entendre el que ha succeït i a plasmar-ho literàriament: des de Proust i la seva obsessió per la memòria fins a les analogies amb Rembrandt i el seu fill, també anomenat Tito, passant per Abbott i Costello, Dante, Ruskin, Pound, Assassin’s Creed II, U2, Pietro Lombardo i Tintoretto, Shakespeare, Leopardi, Neil Young… El resultat és un llibre bellíssim i lúcid sobre la paternitat, la superació, la comprensió de qui és diferent i la passió per la vida.

«Veraç i literari. Artificiós i alhora d’una honestedat i d’una sinceritat aclaparadores. Ple de dolor i de felicitat. Vital i amb reflexions curulles de saviesa» (Roberto Cotroneo, Il Messaggero).

«Un llibre meravellós, en què cada pàgina, cada espai en blanc, cada paràgraf, és una carícia d’amor incondicional d’un pare cap al seu fill» (Marco Filoni, Il Fatto Quotidiano).

ISBN978-84-339-1517-7
EAN9788433915177
PVP CON IVA16.90 €
NÚM. DE PÁGINAS176
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 9
TRADUCCIÓNPere Comellas Casanova
PUBLICACIÓN01/02/2015
ISBN978-84-339-3566-3
EAN9788433935663
PVP CON IVA8.99 €
CÓDIGOLA 9
TRADUCCIÓNPere Comellas Casanova
PUBLICACIÓN01/02/2015
COMPARTE EN:
 
Diogo Mainardi

Diogo Mainardi

Diogo Mainardi (São Paulo, 1962) és escriptor, guionista de cinema i columnista de la revista Veja. A més, participa al programa televisiu Manhattan Connection, del canal GloboNews. Ha publicat les novel•les Malthus (Premi Jabuti), ArquipélagoPolígono das secasContra o Brasil i les cròniques d’A tapas e pontapés i Lula é minha anta. Viu a Venècia.


OTRAS OBRAS DEL MISMO AUTOR

Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.