Una confabulació d'imbècils
Una confabulació d'imbècils

Una confabulació d'imbècils

El protagonista d’aquesta novel·la és un dels personatges més memorables de la literatura nord-americana: l’Ignatius J. Reilly –un còctel d’Oliver Hardy delirant, Quixot adipós i Tomàs d’Aquino pervers–, que amb trenta anys encara viu amb la seva estrafolària mare mentre escriu una denúncia demolidora contra el segle XX, tan mancat de «teologia i geometria» com de «gust i decència»; un al·legat trastornat contra una societat trastornada. A causa d’una inesperada necessitat de diners, es veu catapultat «al mig del desori de l’existència contemporània» i embarcat en feines d’allò més absurdes. Els personatges secundaris són tan exòtics (i neuròtics) com els d’una pel·lícula dels germans Marx: la Darlene, la ballarina d’estriptis que prepara un número amb una cacatua; en Jones, el primmirat porter negre del Night of Joy, regentat per la rapaç Lana Lee; l’agent Mancuso, el policia més incompetent de Nova Orleans; la Myrna Minkoff, la catastròfica estudiant contestatària; la senyoreta Trixie, l’octogenària enfurida perquè no la jubilen...

Una confabulació d’imbècils és l’obra mestra pòstuma de John Kennedy Toole, reconegut unànimement com un autor imprescindible en la tradició de Cervantes, Fielding, Swift, Rabelais i Dickens.

«Aquest llibre ha estat ressenyat a tot arreu, i ha entusiasmat tots els crítics. Per un cop, tots tenien raó» (Greil Marcus, Rolling Stone).

«Si el preu d’un llibre es mesurés per les rialles que provoca, aquest seria la ganga de l’any» (Paul Gray, Time).

«Una novel·la d’una comicitat aclaparadora... una catedral de la farsa» (Jordi Costa, El País).

ISBN978-84-339-6116-7
EAN9788433961167
PVP CON IVA13.9 €
NÚM. DE PÁGINAS392
COLECCIÓNCompactos
CÓDIGOCM 790
TRADUCCIÓNXavier Pàmies
PUBLICACIÓN01/06/2022
OTRAS EDICIONESLlibres Anagrama (LA 10)
ISBN978-84-339-3601-1
EAN9788433936011
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 10
TRADUCCIÓNXavier Pàmies
PUBLICACIÓN20/05/2015
RESEÑAS PRENSA
El Nacional
COMPARTE EN:
 
John Kennedy Toole

John Kennedy Toole

John Kennedy Toole nació en Nueva Orleans en 1937 y murió en 1969. Estudió en la Columbia University, donde obtuvo el título de máster en Inglés, y fue profesor en la University of Southwestern Louisiana y en el Dominican College de Nueva Orleans. La publicación póstuma de La conjura de los necios, aclamada unánimemente como una obra maestra, le ha acreditado como uno de los más extraordinarios novelistas norteamericanos de todos los tiempos. Tras una enmarañada situación legal, por fin se ha publicado también su primera novela, La Biblia de neón.