El cel no és per a tothom
El cel no és per a tothom

El cel no és per a tothom

El Pep Costa sap per experiència que les relacions entre germans són difícils d’explicar. Les paraules no donen l’abast, es perden els matisos, els codis, l’entrellat dels anys. Les bessones, les grans, sempre en discòrdia, fa anys que no es parlen, però una emergència de l’Eva temperamental provoca la visita de la flegmàtica Sara, amb la mediació si us plau per força del Pep. Som al setembre del 2007 i comença un compte enrere que pot canviar-ho tot.

El cel no és per a tothom recrea quatre dècades d’aquest joc de pesos i mesures que és la vida d’una família. Els esforços per obrir-se camí malgrat la malaltia del pare i els retrets de la mare. Els afanys, els sacrificis i les traïcions dels fills per fer realitat el desig d’arrelar, de volar, de fugir corrents. Són quaranta anys, també, de canvis socials, polítics, econòmics i urbanístics d’un país el paisatge del qual –terra, mar i aire– es transforma davant dels ulls del lector com un diorama en moviment.

Marta Rojals demostra de nou que posseeix el geni de la llengua tant per a la descripció com per al diàleg, un talent innat per muntar eloqüents estructures narratives i una capacitat d’aprofundiment psicològic que li permet afegir a l’Èlia de Primavera, estiu, etcètera i l’Anna de L’altra una nova galeria de personatges propers i inoblidables.

«Narrada amb un nivell de tensió espectacular i amb un grau molt elevat de sofisticació de l’arquitectura narrativa, un rigor lingüístic i una solvència estilística impecables» (Marina Espasa, Ara).

«Un relat alhora íntim i abassegador sobre la Catalunya contemporània» (Andreu Gomila, Time Out).

«Hi ha molt pocs autors capaços d’escriure un llibre amb tanta densitat humana, amb una dicció tan natural, un contrapès simbòlic tan poc forçat que explica tantes coses» (Julià Guillamon, La Vanguardia).

ISBN978-84-339-6134-1
EAN9788433961341
PVP CON IVA15.9 €
NÚM. DE PÁGINAS600
COLECCIÓNCompactos
CÓDIGOCM 792
PUBLICACIÓN01/06/2022
OTRAS EDICIONESLlibres Anagrama (LA 53)
ISBN978-84-339-4594-5
EAN9788433945945
PVP CON IVA12.99 €
CÓDIGOCM 792
PUBLICACIÓN01/06/2022
COMPARTE EN:
 
Marta Rojals

Marta Rojals

Marta Rojals (1975) va néixer a la Ribera d’Ebre i és arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya, traductora i editora free lance. És autora de les novel·les Primavera, estiu, etcètera (2011) i L’altra (2014), reconegudes tant per la crítica com pels lectors. La segona ha estat traduïda al francès, l’italià, el neerlandès i el txec.