21/09/2020
Irene Solà guanya el XVII Premi de narrativa Maria Àngels Anglada

L’escriptora Irene Solà ha estat guardonada amb el dissetè premi de narrativa catalana Maria Àngels Anglada a obra publicada per la seva novel·la Canto jo i la muntanya balla.El jurat ha valorat l’originalitat i voluntat d’estil de la novel·la de l’autora osonenca.

Si la situació sanitària ho permet, el premi es lliurarà el 12 de novembre en el decurs d’un acte acadèmic de caràcter públic que tindrà lloc a les 19 hores a la sala d’actes de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres.

El Premi de narrativa Maria Àngels Anglada a obra publicada que promou l’Institut Ramon Muntaner de Figueres té la voluntat de contribuir al foment de la literatura catalana, refermar la projecció cívica i cultural de l’institut i enaltir la memòria de l’escriptora Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 – Figueres, 1999), que va ser professora del centre. El guardó està dotat amb 2.000 euros i compta amb el suport de la família Geli-Anglada i amb el patrocini de l’Ajuntament de Figueres, així com amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l’Associació de Pares del centre.

El jurat que ha atorgat el Premi a Canto jo i la muntanya balla ha estat presidit pel director de l’institut, Quim Bruguera, i integrat per Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Joan Manuel Soldevilla, catedràtic de Llengua castellana i Literatura de l’Institut Ramon Muntaner; Daniel Genís, professor de Llengua catalana i literatura i Doctor en Filologia; Josep Buxeda, representant de l’AFA de l’Institut Ramon Muntaner; Nati Vilanova, directora de la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres; Anna Perera, directora adjunta de la Càtedra de Patrimoni Literari M. Àngels Anglada-Carles Fages de Climent, de la Universitat de Girona; i Darwin Montaño i Helena Savall, alumnes del Muntaner i membres del seu Club de Lectura.

Irene Solà (Malla, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Literatura, Cinema i Cultura Visual per la Universitat de Sussex. El gener de 2019 va guanyar el Premi Llibres Anagrama de Novel·la per Canto jo i la muntanya balla. La novel·la ha rebut també el Premi de literatura de la Unió Europea 2020, així com el Premi Núvol 2019 en la categoria de Punt de Llibre, i el Premio Cálamo, en la categoria Otra Mirada en l’edició castellana del llibre. Prèviament havia publicat el llibre de poemes Bèstia (Galerada, 2012) que va rebre el Premi de Poesia Amadeu Oller i ha estat traduït a l’anglès (Shearsman Books, 2017). El 2017 va guanyar el Premi Documenta amb la seva primera novel·la, Els dics (L’Altra Editorial).


COMPARTE EN:

Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.