21/01/2019
4t Premi Llibres Anagrama de Novel·la

Reunit a Barcelona el 10 de gener de 2019 per celebrar la deliberació final, el jurat format per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Sergi Pàmies i les editores Isabel Obiols i Silvia Sesé va decidir atorgar el 4t Premi Llibres Anagrama de Novel·la, dotat amb 6.000 euros i al qual s’han presentat 30 originals, a l’obra 

Canto jo i la muntanya balla, d’Irene Solà.

El jurat destaca l’energia desbordant i encomanadissa de la novel·la, la bellesa d’una prosa vitalista i plena de textures i un joc amb els punts de vista que llisca amb tota naturalitat.

En paraules de membres del jurat:

«Canto jo i la muntanya balla és un viatge des de la unitat d’espai per un temps pluridimensional. Com Here, de Richard McGuire, però a través de les paraules», Mita Casacuberta.

«Irene Solà ha escrit una novel·la de muntanya on els éssers humans, el regne animal i el vegetal comparteixen el protagonisme, involucrats entre ells per una essència original, la que surt de la veu narradora. L’autora hi canta amb una llengua valenta i insòlitament expressiva, i hi ballen la realitat més tangible i la que no es veu. Balla també el lector, seduït per la festa de punts de vista i la prosa virtuosa que mai s’oblida d’emocionar-nos explicant una història», Guillem Gisbert.

«D’aquest llibre no en surts com hi has entrat. I no en surts fàcilment: el pòsit és durador, potser inesborrable», Imma Monsó.

«El llibre d’Irene Solà enganxa a través d’una combinació d’intensitat i talent i d’una gran irreverència i atreviment a l’hora de fer servir la tradició per posar-la al servei d’un plantejament literari modern», Sergi Pàmies.


COMPARTE EN: