Les possessions
Les possessions

Les possessions

3r Premi Llibres Anagrama 

Aquest és un relat de fantasmes. Una novel·la que comença amb un retorn i acaba amb un udol. La narradora de Les possessions vola de Barcelona a Palma per posar fre a l’espiral conspiranoica del seu pare, que amb la jubilació ha passat de ser un plàcid professor d’institut a iniciar una batalla legal contra un presumpte delicte urbanístic. Són dies incòmodes, de converses amb un pare de sobte desconegut, una mare que actua com si res, i un antic amant i mentor. Aquestes trobades reobren velles ferides i transporten la protagonista al centre de la història familiar, marcada per un succés ocorregut a Madrid l’any 1993: implicat en martingales econòmiques i veient-se abocat a la ruïna, l’empresari Benito Vasconcelos, exsoci del seu avi, assassina la dona i el fill i posteriorment se suïcida.

Entre l’elegia, la crònica i el thriller, Llucia Ramis ha escrit una novel·la de múltiples capes que es descabdellen amb lleugeresa i profunditat alhora. Una indagació personalíssima i valenta en el passat d’una família i d’un país; en la naturalesa de les relacions amoroses i els desenganys, de les ambicions i les frustracions; en com construïm la pròpia identitat i ens aferrem a objectes i afectes, conscients que no hi ha res que duri per sempre. Ni tan sols les cases on vam ser feliços, perquè créixer consisteix a no tenir un lloc on tornar.

«Una novel·la important, tremenda, sobre Mallorca i la nostra relació amb les desaparicions; fragments de la nostra vida, encarnacions de l’amor, cases mítiques de la infantesa, tradicions, blocs sencers de lèxic compartit» (Nadal Suau, El Mundo).

«Bellesa, força i credibilitat. Una gran novel·la» (Lluís Muntada, L’Avenç).

ISBN978-84-339-1555-9
EAN9788433915559
PVP CON IVA17.9 €
NÚM. DE PÁGINAS240
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 47
PUBLICACIÓN07/03/2018
OTRAS EDICIONESCompactos (CM 820)
ISBN978-84-339-3909-8
EAN9788433939098
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOLA 47
PUBLICACIÓN07/03/2018
COMPARTE EN:
 
Llucia Ramis

Llucia Ramis

Llucia Ramis (Palma, 1977) és periodista i escriptora. Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, treballa al diari La Vanguardia i col·labora a Catalunya Ràdio, RAC1 i TV3. El 2018 va guanyar el Premi Llibres Anagrama de Novel·la amb Les possessions, publicada en castellà per Libros del Asteroide, traduïda a l’alemany i mereixedora així mateix del Premi Setè Cel de Salt. També és autora de les novel·les Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys i Egosurfing (Premi Josep Pla 2010). Amb Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes va obtenir el Premi Time Out al creador de l’any 2013.

Foto: © Santi Cogolludo


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.