El món resplendent
El món resplendent

El món resplendent

La Harriet Burden va ser una figura enigmàtica de l’art novaiorquès dels vuitanta i ara, al cap d’uns anys de la seva mort, és objecte d’una investigació acadèmica. Una indagació detectivesca, perquè la personalitat de la Harriet és polièdrica i desconcertant.

Esposa del marxant Felix Lord, mare de dos fills, amfitriona del més granat del món cultural i mecenes, la Harriet va ser, sobretot, una artista ignorada per la seva condició de dona en un entorn marcat per un masclisme latent. I, per denunciar-ho, va posar en marxa un experiment transgressor amb l’exposició de la seva obra a través de tres homes que li serviran de màscara: l’Anton Tish, en Phineas Q. Eldridge i en Rune. Però en aquest joc arriscat els egos, els anhels i les pulsions sexuals desencadenaran unes tempestes incontrolables i desembocaran en una mort ritual i pertorbadora.

El resultat és un exercici brillantíssim, una narració polifònica que, a partir dels diaris de la Harriet, testimonis i crítiques i articles de l’època, reconstrueix la personalitat i la proposta estètica d’aquesta dona, el seu joc de falses identitats per descobrir les mesquineses dels qui mouen els fils del mercat de l’art. Siri Hustvedt ens regala una novel•la prodigiosa sobre el paper de la dona com a creadora, però també una reflexió sagaç sobre la identitat, l’ambició, el desig i l’engany.

«Una d’aquestes novel•les en què un autor consagrat resumeix triomfalment la seva trajectòria i potser fins i tot supera el que ha fet abans» (James Walton, The Spectator).

«Construïda com un d’aquells mecanismes narratius nabokovians… L’heroïna és com els herois de Philip Roth o de Saul Bellow» (Fernanda Eberstadt, The New York Review of Books).

«Plena d’emocions i de saviesa» (Arifa Akbar, The Independent).

ISBN978-84-339-1515-3
EAN9788433915153
PVP CON IVA21.9 €
NÚM. DE PÁGINAS384
COLECCIÓNLlibres Anagrama
CÓDIGOLA 7
TRADUCCIÓNFerran Ràfols Gesa
COMPARTE EN:
 
Siri Hustvedt

Siri Hustvedt

Siri Hustvedt, nascuda a Minnesota de pares noruecs, viu a Brooklyn, Nova York. En català s’han publicat les seves obres Allò que vaig estimar —«La seva novel•la més ambiciosa i més gratificant. Fascina, apassiona i inquieta» (Salman Rushdie); «Un exponent clar de l’habilitat narrativa de Siri Hustvedt. Una autora que, sens dubte, encara té moltes coses a dir-nos» (J. A. Gurpegui, El Cultural)—; Elegia per un americà —«La seva consagració. M’atreveixo a vaticinar que serà un dels llibres de l’any» (Robert Saladrigas, La Vanguardia); «Excepcional» (Juan Manuel de Prada, ABC); «L’elegància de la transparència del mètode Hustvedt dóna a la novel•la una dimensió etèria, lleugeríssima» (Sergi Sánchez, El Periódico)—; i L’estiu sense homes —«Veritable tractat feminista sobre l’amor, el sexe, els fills, la llibertat i la identitat individual» (Xènia Bussé,Diari de Tarragona); «Hustvedt se’ns presenta en plena forma i amb un humor fi que combina amb un suau erotisme» (Iñaki Urdanibia, Gara).