Un home de paraula
Un home de paraula

Un home de paraula

«Ho havíem intuït a partir de la lectura de llibres anteriors, però amb Un home de paraula ha esdevingut un fet incontrovertible: Imma Monsó és una autora excepcional»  (Vicenç Pagès Jordà, L’Avenç).

Quan un ésser estimat desapareix de la nostra vida, com conciliar la necessitat d’oblidar amb el fort desig de no fer-ho mai? Com conjugar el record i l’oblit de la millor manera possible? Què és el que fa durar, sovint incomprensiblement, l’amor en una parella? Són les preguntes que es planteja una dona de quaranta-tres anys al llarg d’aquestes pàgines mentre, amb humor i vitalitat, fa un repàs de la singular personalitat de l’home amb qui va conviure durant setze anys, les anècdotes que van envoltar la seva relació, els viatges, l’adopció de la seva filla, la complicitat intel·lectual que es va crear entre tots dos...

Una novel·la que és un singular tractat del dol i un intent de reconstruir la presència de la persona desapareguda amb paraules i humor, les úniques armes que poden guanyar la partida a la mort.

«Ho havíem intuït a partir de la lectura de llibres anteriors, però amb Un home de paraula ha esdevingut un fet incontrovertible: Imma Monsó és una autora excepcional» (Vicenç Pagès Jordà, L’Avenç).

«Imma Monsó evita l’abús de sentimentalisme amb classe i mestria gràcies a les estratègies de l’humor i de la mirada freda amb què s’enfronta al relat dels absurds que pauten la vida quotidiana després de l’experiència de la mort» (Ponç Puigdevall, El País).

«Arravatada, lúcida, ferotge i hilarant declaració d’amor absolut al marit mort i de dolor pel marit mort, però també una reflexió sobre la manera com els morts perduren en els vius i un exorcisme que s’acaba quan el mort es converteix en la segona pell del viu» (Javier Cercas).

ISBN978-84-339-0162-0
EAN9788433901620
PVP CON IVA13.9 €
NÚM. DE PÁGINAS264
COLECCIÓNCompactos
CÓDIGOCM 806
PUBLICACIÓN18/01/2023
ISBN978-84-339-1813-0
EAN9788433918130
PVP CON IVA9.99 €
CÓDIGOCM 806
PUBLICACIÓN18/01/2023
COMPARTE EN:
 
Imma Monsó

Imma Monsó

Imma Monsó (Lleida, 1959) és autora de vuit novel·les, tres reculls de contes, un parell de llibres per a joves i una crònica. Ha guanyat els premis Prudenci Bertrana i Cavall Verd per Com unes vacances (1998); Ciutat de Barcelona per Millor que no m’ho expliquis (2003); Salambó, Maria Àngels Anglada, Terenci Moix i Scrivere Per Amore per Un home de paraula (2006), i Ramon Llull per La dona veloç (2012). L’any 2013 va obtenir el Premi Nacional de Cultura. La seva obra ha estat traduïda al francès, l’anglès i l’italià, entre altres llengües. Col·labora habitualment a La Vanguardia.


Suscríbete

¿Te gustaría recibir nuestro boletín de novedades y estar al día con los eventos que realizamos? Suscríbete a nuestra Newsletter.