Atrás
ISBN978-84-339-3700-1
EAN9788433937001
PVP CON IVA9,99 €
NÚM. DE PÁGINAS184
COLECCIÓNEbooks
CÓDIGOEB 484
TRADUCCIÓNXavier Pàmies
PUBLICACIÓN09/03/2016
COMPARTE EN:

Els primers contes


Dues dones que elucubren sobre l’art d’assassinar marits, un pres fugitiu, dos nanos perduts en una zona pantanosa, una vella incompresa, una dona negra del sud que viatja a Nova York per fer-hi de cuinera... Són alguns dels personatges dels primers contes de Truman Capote, rescatats recent- ment i reunits en aquest volum. Són les primeres temptatives de qui es va convertir, al cap de poc, en un dels grans narradors del segle XX. Textos d’adolescència i de la primera joventut, des dels relats que van veure la llum a la revista de l’institut on estudiava fins als ambientats ja a Nova York, on es va instal·lar decidit a triomfar com a escriptor.

Els originals trobats, amb correccions del mateix autor, mostren la seva obsessió per aconseguir una prosa clara, vigorosa i lleugera alhora. A més, permeten resseguir la construcció d’un univers literari propi –amb ecos tant del gòtic del sud dels Estats Units com del cosmopolitisme de l’est–, profundament empàtic amb persones en certa manera marginals, en tot cas diferents. I així, en aquestes pàgines hi ha nens i vells solitaris, persones desarrelades i sobretot diversos retrats femenins molt matisats. Per damunt de tot, els primers contes de Capote evidencien de manera rotunda el seu talent.

«Per gaudir del gran estilista que va ser Capote cal recórrer als seus contes» (The New Yorker)

«Aquests contes no són especials només perquè ens permeten albirar un autor mentre troba la seva veu, o perquè hi entrelluquem pinzellades de futures obres mestres; també ho són perquè se sostenen com a delicioses vinyetes de les vides de personatges solitaris, fràgils i afligits» (Andrew Johnson, The Independent)

 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.